Egyháztagság feltételei

szoszekAz egyházközség teljes jogú, választó tagja az a nagykorú, konfirmált személy, aki reformátusnak vallja magát, kifejezi egyháztagság iránti szándékát és évente legalább egyszer anyagilag is támogatja helyi gyülekezetét egyházfenntartói járulékával. Egyháztagnak a lelkészi hivatalban lehet bejelentkezni hivatali időben, amihez kérjük az alábbi adatlap kitöltését.

Egyháztagok adatlapja

Adatkezelési tájékoztató

Támogatásának módjai

Egyházfenntartói járulék évente legalább egyszer fizetendő az egyháztagok részéről, melynek összegét mindenki saját maga határozhatja meg. A bibliai mérték a tized, amit azonban nem teszünk kötelezővé. Azt kérjük a hívektől, hogy legalább éves jövedelmük (fizetésük, nyugdíjuk, bevételeik stb.) 1%-ával támogassák azt az egyházközségüket, ahová tartoznak, és amelynek szolgálataival élnek. (Ez természetesen nem összetévesztendő a személyi jövedelemadó felajánlható 1%-ával, amivel közegyházunkat és annak intézményeit támogathatjuk, továbbá az szja másik, szintén felajánlható 1%-ával sem, amivel jótékony szervezetek, pl. az “Alapítvány a Szentendrei Református Gimnáziumért” vagy az “Alapítvány a Szentendrei Református Óvodáért” is támogatható.) Azon fiatalok esetében, akik még nem rendelkeznek jövedelemmel, elegendő, ha szüleik fizetnek egyházfenntartói járulékot. Ezt kérjük az adatlap alján feltüntetni.

Az éves egyházfenntartói járulék átutalással, személyesen vagy postai csekken fizethető be – lehetőség szerint az év november 15-éig.

Egyházközségünk életét támogatja az istentiszteleten adott perselyes adakozás, a valamilyen cél külön megjelölésével adott céladomány és az Isten dicsőségére adott hálaáldozati adomány is.

Átutalási számunk, ahol az éves egyházfenntartói járulék vagy más, gyülekezetünket illető adomány banki úton tehető:
11742087-20000679 (OTP)

Vélemény, hozzászólás?