Egyháztagság feltételei

szoszekAz egyházközség teljes jogú, választó tagja az a nagykorú, konfirmált személy, aki reformátusnak vallja magát, kifejezi egyháztagság iránti szándékát és évente legalább egyszer anyagilag is támogatja helyi gyülekezetét egyházfenntartói járulékával. Egyháztagnak a lelkészi hivatalban lehet bejelentkezni hivatali időben, amihez kérjük az alábbi adatlap kitöltését.

Egyháztagok adatlapja

Adatkezelési tájékoztató

Támogatásának módjai

Egyházfenntartói járulék fizetendő összegét minden egyháztag saját maga határozhatja meg. A bibliai mérték a tized, amit azonban nem teszünk kötelezővé. Azt kérjük a hívektől, hogy az összjövedelmük (fizetésük, nyugdíjuk, bevételeik stb.) legalább 2%-ával támogassák azt az egyházközséget, ahová tartoznak, és amelynek szolgálataival élnek. (Ez természetesen nem összetévesztendő a személyi jövedelemadó felajánlható 1%-ával, amivel közegyházunkat és annak intézményeit támogathatjuk, továbbá az szja másik, szintén felajánlható 1%-ával sem, amivel jótékony szervezetek, pl. az “Alapítvány a Szentendrei Református Gimnáziumért” vagy az “Alapítvány a Szentendrei Református Óvodáért” is támogatható.)

Az egyházfenntartói járulék átutalással, személyesen a lelkészi hivatalban, vagy postai csekken fizethető be.

Egyházközségünk életét támogatja az istentiszteleten adott perselyes adakozás, a valamilyen cél külön megjelölésével adott céladomány és az Isten dicsőségére adott hálaáldozati adomány is.

Átutalási számunk, ahol az éves egyházfenntartói járulék vagy más, gyülekezetünket illető adomány banki úton tehető:
11742087-20000679 (OTP)

Vélemény, hozzászólás?